Land:

De Bajes

Via onze partner Vroom & Varossieau Urban Art werden wij benaderd voor het lichtontwerp van De Bajes: Amsterdam’s eerste street art bar en restaurant. De Bajes is een initiatief van horeca ondernemer Sven Toering, bekend van onder andere Flinders Café.

Om dit pand en de spectaculaire kunst te verlichten zijn een aantal maatwerk oplossingen ontworpen. Zo hangt prominent in de entree een buizenframe met messing platen erop, een stoere constructie die de ruimte accentueert en gelijk vanaf buiten duidelijk zichtbaar maakt dat De Bajes open is. Boven de bar hangt een tweede special van gebogen buizen met zichtbare lichtbronnen. Rondom de betonnen pilaren zijn led tubes geplaatst die ook gekleurd licht kunnen geven. Tegelijkertijd is met een onopvallend zwart track systeem met spots alle kunst op de wanden goed aangelicht.

Al met al een geslaagd industrieel ontwerp met veel grafische lijnen, sfeervol licht en functionele aanlichting van de kunst op de wanden.

Locatie: Amsterdam
Project datum: Februari, 2017
Fotografie: Peter Baas