Land:

Bartolotti huis

Dit prachtige monumentale pand uit 1620 werd door Hendrick de Keyser gebouwd voor de schatrijke bankier-koopman Willem Bartolotti van den Heuvel. Het heeft een grondige renovatie gekregen en dus ook een nieuw lichtplan. Eis van de klant was dat dat de verlichting perfect moet passen in de stijl van de kamers en dat er geen gaten werden geboord of extra draden getrokken zouden hoeven te worden. Ook was het essentieel dat alles LED zou worden en van hoge kwaliteit. In samenwerking met de klant hebben we na een zorgvuldig traject voor elke ruimte hele mooie oplossingen gevonden volledig in harmonie met de gestelde eisen en wensen. Het zijn ieder op zich prachtige armaturen die veelal op maat gemaakt zijn, zodat ze perfect in de ruimte passen. Kleuren zijn aangepast om armaturen nog meer in de ruimte te doen opgaan. Er zijn geen concessies gedaan. Er is veel tijd in gaan zitten maar dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Elke ruimte wordt mooi aangelicht en de armaturen mogen gezien worden. De intieme samenwerking met de klant heeft geresulteerd in een prachtig resultaat.

Locatie: Amsterdam
Project datum: April, 2016
Merken: Terzani , Henge, Orbit , Quasar , Toscot, Tekna, Murray
Fotografie: Eelco Hofstra